AL QASSIMI HOSPITAL MALE VIP PAVILLON

Dubai, UAE

Client: MINISTRY OF HEALTH AND PREVENTION, U.A.E.
Total Built up Area: 1,760 sqm
Scope of Works: Interior Design
May 2019

This project is a renovation project of an existing hospital clinic, which comprises of a total transformation of the interior space, by bringing a new comfortable and warming interior. We developed the concept approach and concept design for this VIP Male Clinic of this hospital including the complete redesign of the corridor and reception area, waiting room, and different room’s types. The rooms were transformed to become similar to hotel suites, to add a more luxurious experience to the hospital patients.


In this project, we tried to transform the area by using a modern color palette and materials selection, by introducing textures and local patterns, to bring a touch of elegance, sophistication, and privacy. The design concept comes as a result of interlacing two components: the specified requirements and current conditions.


The new design consists of creating a pleasant area with bright colors and simplistic design yet respecting the functional aspect of the hospital.

1
1

press to zoom
2
2

press to zoom
19
19

press to zoom
1
1

press to zoom
1/19